Welke plek mag ik niet overslaan in Twente.

Door
direct antwoord
4 reacties:
Geef antwoord op de vraag

4 antwoorden van Tukkers

 1. 41% Tukker

  Klootschieten. Een echte gezellige Twentse bezigheid..

  +1 0
 2. 22% Tukker

  Klootschieten inderdaad, maar ik denk ook aan boerenklompgolf.

  +1 0
 3. 52% Tukker

  Zomaar een greep uit een aantal Typisch Twentse activiteiten.
  Nieuwjoarwen'n - In Twente gaan vriendengroepen op 1 januari al fietsend en wandelend langs alle huizen van de vriendengroep. Het idee is dat je overal één drankje doet. Dat klinkt als "goed te doen" maar de vriendengroepen zijn in Twente nogal groot. Kortom: een lange dag na toch al een kort nachtje

  Poaskearls - De poaskearls zijn katholiek, jong (rond de 20 jaar), mannelijk, ongetrouwd en afkomstig uit Ootmarsum. Elk jaar worden er twee poaskearls vervangen, dus een poaskearl vervult zijn taak in vier opeenvolgende jaren. Op Eerste Paasdag gaan ze vlöggeln. Wat dat is en meer over deze traditie lees je hier: www.visittwente.nl

  Poasboake - In datzelfde Paasweekend kennen we in Twente nog een belangrijke traditie: de Poasboake (Paasvuur). Een paasvuur is een soort vreugdevuur dat als ritueel tijdens Pasen wordt aangestoken. Hiervoor wordt vanaf februari hout verzameld en op een grote stapel gelegd, die soms tientallen meters hoog is. Er zijn ook wedstrijden wie de hoogste Poasboake bouwt. Als het duister invalt wordt het geheel aangestoken. Het spektakel trekt vaak veel toeschouwers en meestal is het een echt dorpsgebeuren.

  Tentfeesten - Een echt Twentse traditie zijn de tentfeesten die veelal in de zomermaanden plaatsvinden in de Twentse dorpen. Het idee is simpel: een feesttent, een weekend, eten en drinken, bandjes die optreden, brommerskiek'n (zoenen) en vooral veel gezelligheid. Ze trekken vaak duizenden bezoekers. De data van de feesten worden voor zover mogelijk op elkaar afgestemd en je hebt groepen die alle feesttenten in Twente afgaan. De organisatie van de feesten zijn in handen van de dorpsbewoners, de betrokkenheid is dan ook groot.

  Kroamschudden - Toen kraamzorg nog niet bestond, hielpen de buurvrouwen de kraamvrouw waar ze konden. Helemaal verleerd hebben wij dat in Twente nog niet. De buurt brengt ongeveer twee weken na de geboorte een krentenwegge (krentenbrood). Handig om in huis te hebben voor de visite die nog gaat komen.

  Natuurlijk zijn er nog meer typisch Twentse activiteiten maar bovenstaande mogen in dit rijtje niet ontbreken.

  +1 0
 4. 49% Tukker

  Klootschieten. Er ligt een mooie baan naast de weg van Overdinkel naar Losser.

  +1 0

Log in om te antwoorden

Geen account? meld je aan!